Vinçotte.be

Personenlift

Net zoals bij personenliften voor professioneel gebruik, moeten ook personenliften voor persoonlijk gebruik regelmatig gekeurd worden (KB 9 maart 2003). Dit werd zo bepaald om de veiligheid van de gebruikers te garanderen en eventuele incidenten en ongelukken te vermijden of te beperken. Bent u de eigenaar of de beheerder van een appartementencomplex dat één of meerdere liften heeft? Heeft u een personenlift in uw eigen woning? Contacteer ons, wij bieden u het vertrouwen dat u verdient!

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze bestelprocedure te garanderen, is het online bestellen van keuringen niet beschikbaar op smartphones en tablets.

Afhankelijk van het soort inspectie zijn er verschillende mogelijkheden:

Preventieve en tussentijdse inspecties zijn driemaandelijks of zesmaandelijks verplicht, indien het onderhoud uitgevoerd wordt door een ISO-gecertificeerd onderhoudsbedrijf. Privéliften worden onderworpen aan één jaarlijkse preventieve inspectie.

De risicoanalyse moet om de 15 jaar uitgevoerd worden door een Externe Dienst voor Technische Controle (EDTC).

De keuring voor herindienststelling moet u laten uitvoeren:

  • bij belangrijke wijzigingen en omvormingen aan de lift

  • na moderniseringswerken (het verhelpen van de opmerkingen van de risicoanalyse)

De keuring van personenliften is in de drie Gewesten van het land verplicht.


Bent u eigenaar of beheerder van één of meerdere liften en bent u niet volledig wegwijs binnen de reglementeringen over de veiligheid ervan?

Download dan nu de handige gids van de FOD ‘Als eigenaar zorg ik voor de veiligheid van mijn lift!’ en ontdek aan welke verplichtingen u moet voldoen.

Tijdens deze controles hebben we aandacht voor de staat en de werking van de lift, en controleren we of de lift beantwoordt aan het vereiste veiligheidsniveau (volgens het KB van 9 maart 2003 en de wijzigingen ervan).

U dient het veiligheidsdossier te kunnen voorleggen.