Vinçotte.be

Nieuws

Laadstation voor elektrische voertuigen in huishoudelijke installaties

Sinds enkele jaren zijn elektrische voertuigen aan een opmars bezig in België. De wagens worden goedkoper en het assortiment neemt toe. De grootste voordelen zijn onder andere het vermijden van lokale uitstoot, het rijcomfort en het gemak om thuis of op het werk de wagen goedkoop te kunnen opladen.  Ook enkele fiscale maatregelen kunnen de aanschaf van een elektrische wagen aantrekkelijk maken. De grootste nadelen zijn ongetwijfeld de nog steeds vrij hoge aankoopprijs en het beperkte rijbereik. Het rijbereik varieert momenteel tussen de 100 en de 500 kilometer en is sterk afhankelijk van diverse factoren, zoals de rijstijl, de snelheid, gewicht, airco, verlichting,... In ieder geval is een goede oplaadinfrastructuur noodzakelijk indien men het gebruik van elektrische voertuigen wil promoten. Door steden en gemeenten, netbeheerders en bedrijven is reeds een netwerk van openbare laadinfrastructuur uitgebouwd. Maar de meeste elektrische voertuigen worden nog steeds opgeladen bij de mensen thuis.

Beperk risico’s bij gebruik van elektrische huishoudelijke buitentoestellen en installaties.

Tips voor veilig gebruik van elektrische huishoudtoestellen in tuin of op terras Met de zomer voor de deur is het goed om even stil te staan bij het gebruik van elektrische toestellen, verlichting, en kook- en/of warmhoudplaten. Het gebruik van elektriciteit voor deze toepassingen is veruit de veiligste oplossing. Maar het risico op brand of elektrocutie is nooit volledig uit te sluiten als niet enkele basisregels gevolgd worden voor het gebruik en de keuze van het materieel.  

Neem gefundeerde beslissingen ...

Laat u ondersteunen door Vinçotte als onafhankelijke en neutrale partner Zijn uw mede-eigenaars in een geschil verwikkeld? Beheert u een gebouw met acute, structurele problemen dat mogelijks nood heeft aan een dringende interventie? Moet u werken laten uitvoeren en wenst u onafhankelijk, neutraal advies?  

Speed dating - Middenspannings- en Hoogspanningsinstallaties correct installeren, onderhouden en schakelen

Middenspannings- & Hoogspanningsinstallaties correct installeren, onderhouden en schakelen Wat is Speeddating? U krijgt in kleine groepjes vakkundige informatie van elk van de 5 standhouders over hun aanbod waarbij u direct(speed)gerichte vragen aan hen kan stellen. Na 20 minuten zal de gong luiden en schuift u door naar de volgende date.

Risico's van asbest bij brand

Risico's van asbest bij brand Hoewel het gebruik ervan al jaren verboden is, bevatten heel wat gebouwen in België nog altijd asbest. Zolang de asbestvezels gebonden blijven in andere bouwmaterialen leveren ze geen gevaar op. Maar het risico dat ze vrijkomen is er altijd, zoals recent een grote brand in Ternat en het Nederlandse Roermond aantoonde. Het identificeren en verwijderen van asbest is een werk voor specialisten.

Wist je dat …

Vinçotte het voorbije jaar ongeveer 600 brandertechnici in Vlaanderen gecontroleerd heeft? Brandertechnici werken aan stooktoestellen werkend op gas en mazout. Vinçotte kijkt in opdracht van de Vlaamse overheid na of de technici het centraal stooktoestel correct hebben geplaatst of correct hebben onderhouden. Klik hier voor meer informatie omtrent de verplichtingen van gebruikers/eigenaars van centrale stooktoestellen.  Bekijk de reportage van onze Vinçotte inspecteur aan het werk tijdens een zo’n inspectie. Nieuwsfragment uit het VTM-journaal. (Het fragment kan bekeken worden vanaf 9 min 49 sec)
  1. 1
  2. 2